Svenska Ägg väljer Spenat och Andréasson PR

Svenska Ägg, branschorganisation för företagen inom svensk äggnäring, har valt två byråer för sin kommande treårskampanj i syfte att öka konsumtionen av svenska ägg. Andréasson Public Relations ska sköta pr-arbetet och Spenat ska stå för reklamdelen i kampanjen. Uppdraget sträcker sig från januari 2012 till december 2014.

Svenska Äggs föregående kampanj bestod av bland annat av receptkort i äggkartonger med namnkunniga profiler som Blossom Tainton och Per Morberg. 

– Kampanjen har varit mycket framgångsrik och bidragit till att människor faktiskt äter mer ägg. Nu vill vi bygga vidare på det vi uppnått under förra kampanjen och nå ut ännu bredare med budskapet att ägg är både nytta och njutning i en oslagbar förpackning, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare på Svenska Ägg. 

Andréasson PR:s uppgift blir att hjälpa Svenska Ägg att delta i debatten om de svenska äggens fördelar jämfört med importerade ägg. 

– I Sverige ligger vi före andra länder när det gäller djuromsorg och har bättre kontrollprogram. Det här behöver både allmänheten och beslutsfattarna bli mer medvetna om. Därför ökar vi andelen pr i kampanjen, säger Astrid Lovén Persson.

– Vi tycker att det ska bli oerhört spännande att få slå ett slag för det svenska ägget. Sedan tidigare arbetar vi med Brödinstitutet och hjälper till att informera om bröd som livsmedel. Nu är det äggens tur, säger Petter Andréasson, vd och ägare på Andréasson PR.

Reklamuppdraget går till Karlstadsbaserade reklambyrån Spenat. 

– När vi pratade med folk på stan märkte vi att många behövde bli påminda om hur gott, nyttigt och enkelt det är att äta ägg. Vår uppgift blir att kommunicera det här på ett överraskande och engagerande sätt för att bidra till ökad äggförsäljning, säger Per N Lekemark, vd och projektledare på Spenat.

Arbetsgrupp på Andréasson PR: 
Helene Nilsson, senior pr-konsult och kundansvarig
Hedvig Blext, pr-konsult
Petter Andréasson, kreativ rådgivare

Arbetsgrupp på Spenat:
Per N Lekemark, projektledare
Sofia Forslund, projektledare
Mats Åstrand, copywriter
Erik Nilsson, Art Director
Marjo Viitala, produktionsledare
Maria Grahn, orginalare
Helena Johansson, orginalare

För ytterligare information kontakta: 
Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare Svenska Ägg, Tel: 
Per N Lekemark, vd och projektledare på Spenat, 054-12 05 08, 070-69 69 325
Petter Andréasson, 070-752 22 25 eller 08-50 58 10 07
2/15/2012